Λίγα λόγια για το Σκάκι

Το σκάκι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο. Έχει περιγραφεί όχι μόνο ως παιχνίδι αλλά και ως τέχνη, επιστήμη και άθλημα.Συχνά θεωρείται ως αφηρημένο πολεμικό παιχνίδι και ως “πνευματική πολεμική τέχνη” και έτσι η διδασκαλία του θεωρήθηκε ως τρόπος αύξησης της πνευματικής ισχύος.

Το σκάκι παίζεται τόσο για διασκέδαση όσο και ανταγωνιστικά σε λέσχες, πρωταθλήματα και διαδικτυακά. Το σκάκι έχει επίσης πολλές παραλλαγές και συγγενικά παιχνίδια που παίζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Το σκάκι δεν είναι τυχερό παιχνίδι. Θεωρητικά δεν υπάρχει κανένας εξωτερικός παράγοντας και τίποτα κρυφό για τους δυο παίκτες. Το παιχνίδι βασίζεται αποκλειστικά στην τακτική και στη στρατηγική. Όμως οι δυνατότητες

του παιχνιδιού είναι τόσο μεγάλες και περίπλοκες που είναι αδύνατο να συλλογιστεί κανείς όλα τα ενδεχόμενα και αυτό παρόλο που το παιχνίδι ουσιαστικά καθορίζεται από 32 κομμάτια σε 64 τετράγωνα.

Το παιχνίδι διεθνώς το άρχει η διεθνής σκακιστική ομοσπονδία (FIDE, Fédération Internationale des Échecs) η οποία ιδρύθηκε το 1924 στο Παρίσι και διεξάγει τους αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι περισσότερες

χώρες έχουν και εθνικές σκακιστικές ομοσπονδίες. Το σκάκι δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα, αλλά ολυμπιάδες σκακιού διοργανώνονται κάθε δυο χρόνια.

Κανονισμός Λειτουργίας Ακαδημίας Σκακιού

Στην Ακαδημία Σκακιού του Α.Ο.Κ. εγγράφονται παιδιά ηλικίας από 5 έως 16 ετών, μετά από σχετική αίτηση, που κατατίθεται στην Γραμματεία του Ομίλου, από τον γονέα ή τον   κηδεμόνα.

Μαζί με την αίτηση πρέπει να κατατεθεί και πρωτότυπο πιστοποιητικό ιατρού, που να επιτρέπει στο παιδί να ασκηθεί.

Τα μαθήματα αρχίζουν την 15η Σεπτεμβρίου και λήγουν την 30η Ιουνίου κάθε έτους (εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά το Δ.Σ. του ΑΟΚ).

Κάθε νέα εγγραφή επιβαρύνεται εφάπαξ με το κόστος της προμήθειας της ειδικής κάρτας εισόδου του στον Όμιλο, το οποίο ανέρχεται στα 10,00€. Η κάρτα εισόδου της  προηγούμενης περιόδου ενεργοποιείται εκ νέου με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Τα μηνιαία δίδακτρα για προπόνηση μια φορά την εβδομάδα είναι € 30,00 μέχρι την 30η Οκτωβρίου και για κάθε επόμενο δίμηνο € 55,00, ενώ στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής παρέχεται έκπτωση 10%.

Οι νέοι μαθητές πληρώνουν επιπλέον εφάπαξ εγγραφή € 40,00.

Τα «group» και οι ώρες των μαθημάτων καθορίζονται από τους προπονητές.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής θελήσει να διακόψει τα μαθήματα θα πρέπει ο κηδεμόνας του να το δηλώσει άμεσα, αν είναι δυνατόν εγγράφως, στη Γραμματεία.

Ο συνοδός έχει την ευθύνη να παραδίδει το μαθητή στον προπονητή, στην αίθουσα διδασκαλίας, καθώς επίσης και να τον παραλαμβάνει.

Υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της Ακαδημίας είναι ο αρμόδιος Έφορος του Α.Ο.Κ.

 ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΚΑΚΙΟΥ 

 Πατήστε την εικόνα για να την τυπώσετε και να την αποστείλλετε με fax ( 210.80.79.846 ) ή e-mail ( adminaok@otenet.gr ) κατόπιν συνεννοήσεως με τη Γραμματεία: