ΟΜΙΛΟΣ

Ο Αθλητικός Όμιλος Κηφισιάς (ΑΟΚ) είναι το ιστορικότερο αθλητικό σωματείο του Δήμου Κηφισιάς. Ιδρύθηκε το 1932 με πρωτοβουλία επώνυμων και επιτυχημένων επιχειρηματιών, κατοίκων του Δήμου.

Στην ιστορική διαδρομή του ο Α.Ο.Κ. δραστηριοποιήθηκε σ’ όλο το φάσμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού διατηρώντας τμήματα ομαδικών και ατομικών αγωνισμάτων όπως: αντισφαίρισης, στίβου, καλαθοσφαίρισης,

πετοσφαίρισης, κολύμβησης, ποδοσφαίρου, σκακιού, σκοποβολής κ.λ.π. με σημαντικές διακρίσεις των ομάδων και αθλητών του σε πανελλαδικό και βαλκανικό επίπεδο.

Το έτος 1983 επί προεδρίας Δημητρίου Κουρτάκη έλαβε χώρα ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά δρώμενα στο χώρο του τένις η διεξαγωγή του “Davis Cup” στα 5 χωμάτινα γήπεδα του Ομίλου, που μόλις είχαν ανακατασκευασθεί από το γνωστό αρχιτέκτονα Κώστα Βουτσινά.

Σήμερα ο Α.Ο.Κ. εκτείνεται σε μια καταπράσινη έκταση 16 στρεμμάτων στο κέντρο της Κηφισιάς, διαθέτει 5 χωμάτινα γήπεδα τένις υψηλών προδιαγραφών, όπου αθλούνται τα τακτικά εγγεγραμμένα μέλη και οι αθλητές του.

Για τις ανάγκες εκμάθησης χρησιμοποιούνται 2 επιπλέον γήπεδα προπόνησης από τους μαθητές της Σχολής και της Ακαδημίας. Στον Όμιλο λειτουργεί και τμήμα σκακιού που έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις των αθλητών του σε πανελλαδικό επίπεδο