Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 δέκα κοριτσάκια, τα μικρότερα και ένα αγοράκι που φιλοξενούνται στη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα πέρασαν στον ΑΟΚ ένα χαρούμενο απόγευμα. Τα παιδιά παρακολούθησαν μαζί με την παιδαγωγό τους την Παράσταση από το Θέατρο Αερόπλοιο με τίτλο «Ένα Μπαούλο Παραμύθια» που στήθηκε ειδικά για αυτά στην εσωτερική αίθουσα του ΑΟΚ.

 

Μια παράσταση που με γέλιο, μουσική, κοστούμια και σκηνικά και με έναν τρόπο τρυφερό φέρνει τα παιδιά σε επαφή με την παράδοση αλλά και με ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της πρόσφατης ιστορίας μας. Τα παιδιά συμμετείχαν στο γρήγορο ρυθμό της παράστασης, γέλασαν με τα κωμικά παθήματα των ηρώων των παραμυθιών και πήραν διδάγματα από τη λαϊκή σοφία και την ιστορία. Τα παιδιά μετά χόρεψαν, έπαιξαν και μασκαρεύτηκαν μαζί με τις ηθοποιούς της παράστασης Άντα Κούγια και Λαμπρινή Θάνου, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στη συνέχεια έφαγαν, έπαιξαν πιάνο και έφυγαν χαρούμενα και ενθουσιασμένα από τον Όμιλο μας.

Η Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα συστάθηκε το 1972 και είναι προϊόν της θέλησης τριών νοσηλευτριών του Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών, Άγιος Σάββας (Μαρουσώ Γκούφα, Θεοδώρα Μορφοπούλου και Ευγενία Σάμπου), οι οποίες αποφάσισαν τη θεμελίωση ενός ιδρύματος κοινωνικής προσφοράς, με σκοπό την προστασία και τη φροντίδα ανήλικων κοριτσιών που προέρχονταν από προβληματικές οικογένειες. Το ίδρυμα βασίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτικές δωρεές και δεν επιχορηγείται από το κράτος. Στη Στέγη στηρίχθηκαν και μεγάλωσαν κοριτσάκια, που στη συνέχεια σπούδασαν, δημιούργησαν οικογένεια και σταδιοδρόμησαν. Σήμερα, φιλοξενεί τα παιδιά με τη βοήθεια τόσο μόνιμου προσωπικού όσο και εθελοντών.